MarianaWeb MarianaWeb Mobile Index Page Back Search
Articole › Diverse

Document cu background-uri multiple în OpenOffice 4.1.2

16-07-2016
Aeasta este o metodă practică, dacă documentul are mai multe pagini și în fiecare pagină e nevoie de alt background, cum ar fi un catalog de oferte, unde fiecare ofertă se întinde pe exact o pagină. Pe fiecare pagină, trebuie creată câte o secțiune și se setează un anumit background la fiecare secțiune în parte.

Mai întâi, e de preferat să dau Enter de câteva ori, apoi fac clic pe prima linie și creez prima secțiune cu Insert, Section. La tab-ul Background, în lista As, aleg Graphic, apoi clic pe butonul Browse și selectez imaginea dorită. În grupul de butoane radio Type, selectez Area. Acum, clic pe Insert, ca să se insereze secțiunea.

Dacă vreau ca background-ul să se întindă de la o margine la alta, trebuie să setez margini zero la pagină. La Format, Page, la Margins, toate valorile trebuie să fie zero și aplic modificările, chiar dacă se afișează mesajul "The margin settings are out of range".

Background-ul va umple pagina pe verticală pe măsură ce dau Enter. Prin urmare, când creez background-ul, trebuie să țin cont de formatul paginii unde urmează să-l folosesc.

Întrucât pagina nu mai are margini, va trebui să setez margini corespunzătoare pentru paragrafe, tabele și pentru celelalte elemente din pagină.

Dacă secțiunea (respectiv, background-ul) nu umple exact pagina pe verticală, dau Enter, iar pentru ajustări mai fine, măresc sau micșorez spațiul de deasupra sau dedesubt de ultimul paragraf, cu Format, Paragraph, Indent & Spacing, Spacing.

În continuare, fac clic pe prima linie din pagina a doua și inserez secțiunea următoare.

În afară de imaginea setată ca background, pot să inserez și alte imagini. De exemplu, dacă am nevoie să afișez o imagine deasupra alteia, mai întâi inserez prima imagine și am grijă să rămână spațiu unde să fac clic pentru a o insera pe a doua. Prima imagine o trimit în spate, apoi le aranjez cum am nevoie.

Observație. Unele imagini salvate în DPP nu sunt afișate corect (sau deloc) în OpenOffice, pentru că DPP adaugă rețete.

Sitemap

© 2024 Mariana Godja

Top

GA