MarianaWeb MarianaWeb Mobile Index Page Back Search
Articole › Web

Numerotarea paginilor cu CSS3

24-07-2016
Câteva rânduri de cod CSS3, browser-ul Firefox (47.0.1) și programul Bullzip PDF Printer (10.7.2277) îmi permit să salvez un fișier html obișnuit ca fișier PDF cu pagini numerotate. Aceasta este o combinație pe care am verificat-o și funcționează corect. E posibil să funcționeze și în alte browsere.

Codul css

Codul css pentru numerotarea paginilor trebuie adăugat în fișierul html, în head (între tagurile style), sau în fișierul css asociat html-ului.
#myDocument {
  display:table; 
}
#docFooter {
  display:table-footer-group;
}
#docFooter:after {
  counter-increment:myPage;
  content:counter(myPage);
  color:#999999;
  font-style:italic; 
  text-align:center;
}

Deschid fișierul în Firefox

Html-ul creat așa cum am menționat mai sus, cu codul CSS și cele două div-uri, îl deschid în browser-ul Firefox. Clic pe butonul Meniu (în dreapta sus) și clic pe Tipărește. Acum, paginile sunt deja create și numerotate, ceea ce nu mă împiedică să Configurez pagina. Setez margini și elimin antetele și subsolurile, pentru că nu am nevoie de ele.

Salvarea html-ului ca PDF, cu Bullzip PDF Printer

Clic pe butonul de Tipărire din Firefox și, în loc să aleg imprimanta obișnuită, aleg Bullzip PDF Printer din lista cu imprimante. La Properties, Advanced, se poate seta formatul paginii. Apoi clic pe OK. În continuare, dau un nume fișierului PDF și clic pe Save. E posibil să dureze ceva mai mult timp, dacă documentul are foarte multe pagini.
Bullzip PDF Printer este un program free, care permite salvarea unei pagini html ca PDF. Există și o versiune comercială a programului, care nu reduce rezoluția imaginilor.

Sitemap

© 2024 Mariana Godja

Top

GA